El PP es nega a plantejar la dimissió de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, arran de la polèmica del màster, tal com li va exigir ahir el grup de Cs a l'Assemblea de Madrid. El coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maíllo, va dir que volen intentar arribar a un acord amb la direcció de Ciutadans (Cs) per obrir la comissió d'investigació, després d'haver-la rebutjat i després també que Cs s'hagi sumat a PSOE i Podem per demanar que la presidenta madrilenya deixi el seu càrrec.

«No estem en escenari de dimissió, sinó de tractar d'arribar a un acord», va valorar Maíllo. Cs havia donat 48hores al PP per sumar-se a la comissió, però la formació taronja va rebutjar les condicions proposades pels populars a l'hora d'obrir la investigació en seu parlamentària. Maíllo va tancar la porta ahir a parlar de dimissions i va assegurar que volen mantenir contactes amb la direcció de Cs per arribar a un acord i posar en marxa la comissió d'investigació que els havia proposat Cs. Els taronges, però, van assegurar ahir que el que pretén el PP amb la comissió és una «persecució als periodistes i els mitjans desvirtuant els fets». Tot i això, Maíllo va insistir que volen mantenir contactes amb la direcció de Cs perquè s'ho repensi i acordi obrir aquest mecanisme de control parlamentari davant la crisi oberta a l'Assemblea de Madrid.

La moció de censura, admesa

La Taula de l'Assemblea de Madrid va admetre ahir a tràmit la moció de censura del Grup Parlamentari Socialista contra la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, per la polèmica del seu màster i s'haurà de debatre entre el 13 d'abril i el 7 de maig.

Segons recull el reglament, en els dos dies següents podran presentar-se mocions de censura alternatives, que hauran de reunir els mateixos requisits.