El secretari general de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat, Jordi Puigneró, va comparèixer ahir davant la Guàrdia Civil a Barcelona investigat per l'organització de l'1-O i es va acollir al seu dret a no declarar perquè la causa està «judicialitzada».

Puigneró va acudir a la comandància de la Guàrdia Civil a Travessera de Gràcia a les 17.55 h i uns 15 minuts després va sortir de les dependències. En declaracions als mitjans, va explicar que segueix treballant en el seu càrrec de la Generalitat i exercint així la seva responsabilitat com a secretari general. També va dir que està investigat per presumpta desobediència, malversació i revelació de secrets pel Jutjat d'Instrucció 13 de Barcelona i que s'acollirà al procediment judicial «que toqui» quan sigui citat. En una publicació al seu compte de Twitter, va asseverar hores abans de la compareixença que «avui reafirmo més que mai el meu compromís personal, públic, vital, insubornable en defensa de la llibertat de Catalunya».

També es van negar a declarar el director general del Cesicat, Xavier Gatius, i el del Consorci de l'Administració Oberta de Catalunya, Manel Sanromà. El darrer va arribar a les 15.30 h a la comandància de Travessera de Gràcia amb la seva advocada i va sortir un quart d'hora després sense fer declaracions, mentre que Gatius va estar des de les 16.47 h fins a poc després de les 17 h, també acompanyat de la mateixa lletrada. En declaracions en sortir de les dependències de l'Institut Armat, Gatius va explicar que s'havia acollit el seu dret a no declarar perquè la causa està «judicialitzada» i va dir que prestarà declaració davant el titular del Jutjat d'Instrucció 13 quan sigui requerit.