El president nord-americà, Donald Trump, va assegurar ahir que prendrà una decisió sobre la seva resposta al suposat atac químic a la localitat siriana de Duma en les properes 24 o 48 hores. Així ho va anunciar ahir a la tarda.

A l'inici de la reunió amb el seu gabinet, el mandatari va tornar a condemnar l'atac ocorregut aquest dissabte i que hauria deixat diverses desenes de morts, assegurant que va ser «atroç» i «hor-rible». En aquest sentit, va indicar que la seva administració «està discutint la possible reacció als fets succeïts i prendrà una decisió en les properes 24 o 48 hores». «És una qüestió d'humanitat i no es pot permetre que ocorri», va defensar. Així mateix, va assegurar que els Estats Units esbrinarà si l'atac va ser obra «dels russos, de Síria, de l'Iran o dels tres junts».

En una primera reacció en el seu compte de Twitter aquest diumenge, el president nord-americà havia condemnat l'«insensat» atac i havia denunciat la impossibilitat d'accedir a Duma, l'últim reducte controlat pels rebels en l'enclavament de Ghuta Oriental, assetjat per l'exèrcit sirià. «El president (Vladímir) Putin, Rússia i l'Iran són els responsables de fer costat a Al Assad l'Animal. Ho pagaran car. Cal obrir immediatament la zona per verificar i perquè entri l'ajuda mèdica. Això és un altre desastre humanitari sense raó. Malalt!», va escriure. Trump també va tenir dures paraules per al seu predecessor, Barack Obama: «Si el president Obama hagués marcat la línia vermella, el desastre sirià hauria acabat fa molt de temps! Al Assad l'Animal hauria estat història!», va defensar.

Per la seva banda, l'assessor de Seguretat i Lluita Antiterrorista de Trump, Thomas Bossert, va deixar clar que la Casa Blanca no descarta recórrer a represàlies militars contra el Govern sirià pel suposat atac químic: «No descartaria res, són fotos terribles, estem investigant l'atac. El departament d'Estat ha emès ja un comunicat i alts membres del gabinet del president ho estan discutint».