La Secció Primera de l'Audiència Provincial de La Corunya ha condemnat a dos anys de presó, per un delicte de tinença de moneda falsa, un home que va pagar una pizza amb un bitllet fals de 50 euros.

El tribunal el condemna també a l'abonament d'una multa de 300 euros per un delicte lleu d'estafa, segons informa el Tribunal Superior de Xustiza de Galícia.

L'Audiència considera provat, que cap a les 21.06 hores del 10 de març de 2016, l'acusat, "amb intenció d'obtenir benefici econòmic" va encarregar una pizza a un establiment i va pagar al repartidor amb un bitllet de 50 euros fals.

L'empleat li va lliurar el canvi, un total de 38,50 euros, i no es va adonar que el bitllet era fals fins a tornar al negoci. Poc després, es va donar l'avís a la Guàrdia Civil davant la negativa de l'ara condemnat a lliurar els diners al repartidor quan va tornar al domicili.

Quan els agents van arribar, el processat va tirar a terra tres bitllets falsos de 50 euros. Per al tribunal que el va jutjar, l'home tenia "ple coneixement" que els bitllets no eren "verdaders" i va actuar amb el "propòsit de facilitar-los a tercers".