La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, no dimitirà motu proprio i només ho farà si així l'hi demana el president del Govern i del seu partit, Mariano Rajoy, ja que està convençuda que no va cometre cap irregularitat amb el màster de la Universitat Rey Juan Carlos (URJC), segons van traslladar a Europa Press fonts properes a la dirigent després de l'acte de premis de l'Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT) celebrat ahir a Madrid.

D'aquesta forma, Cifuentes i el seu equip volen mantenir-se forts davant les pressions arribades els últims dies perquè renunciï del càrrec des dels partits de l'oposició i d'alguns membres del seu propi partit. Així, les mateixes fonts consideren que els noms que han sortit com a possibles substituts al capdavant de la presidència regional responen a una estratègia del partit «de futur», en l'hipotètic cas que la situació empitjori «i no quedi una altra sortida que la dimissió».

Les mateixes fonts insisteixen que l'última paraula li correspon al president del PP, Mariano Rajoy, i no al líder de Ciutadans, Albert Rivera. Per tant, aposten per «resistir» i que Cs, si arriba el cas, «es retracti» en la moció de censura presentada pel PSOE. En aquesta línia, Cs assegura que si Cifuentes no plega durant aquest mes d'abril donaran suport a la moció de censura. Cs ha exigit la dimissió de la presidenta i que el PP situés un candidat alternatiu de manera interina fins al final de mandat, el 2019.

Ara bé, des del PP neguen que estiguin buscant candidat alternatiu a Cifuentes i asseguren que el límit temporal és el 7 de maig (data límit fixada per l'Assemblea de Madrid per votar la moció de censura). Per això, Cs redobla pressió i assegura que si el PP no aparta Cifuentes donarà suport al PSOE en la moció.

Actes falsificades

Eldiario.es publicava ahir un llistat amb els noms d'alguns càrrecs del PP regional i de persones vinculades al partit i a l'Institut de Dret Públic d'Enrique Álvarez Conde que haurien cursat el mateix màster que Cifuentes i que també haurien obtingut aprovats generals en diverses matèries gràcies a convalidacions realitzades «a través d'actes falses, amb signatures falsificades». Segons la informació publicada pel mitjà que va destapar l'escàndol, entre els noms hi hauria el de Pedro Calvo, llavors tinent d'alcalde de Madrid.