JxCat segueix esperant la resposta del jutge del Suprem Pablo Llarena sobre la petició del diputat empresonat Jordi Sànchez per poder participar en el ple de la seva investidura de divendres, sense plantejar-se de forma immediata nous candidats si aquesta via fracassa i sense por de noves eleccions. La posició dels independentistes la va verbalitzar ahir el vicepresident primer del Parlament, Josep Costa (JxCat), que va apostar per obrir una «reflexió profunda» sobre els propers passos del sobiranisme si fracassa la candidatura de Sànchez per un eventual nou veto de Llarena.

Una reflexió que podria abordar JxCat en una reunió, de tot el grup parlamentari, que l'expresident català Carles Puigdemont s'està plantejant convocar per dilluns que ve a Berlín, segons van informar fonts de la formació.

A l'espera del que decideixi Llarena, hi ha la possibilitat que els diputats viatgin a Berlín el dilluns sense haver aconseguit la investidura de Sànchez per la negativa del jutge a excarcerar-lo i serà llavors quan s'hauran d'abordar nous escenaris abans de la data límit del 22 de maig per investir un president de la Generalitat.

En aquest context, Costa, en una entrevista a La Xarxa, va subratllar que si no es pot investir Sànchez s'haurà d'obrir una reflexió que ha de ser «més profunda» que l'«automatisme de dir que, si no ens deixen aquest candidat, en proposem un altre», va dir.