La imatge d'un jove encès en flames després d'un enfrontament amb la policia a Veneçuela durant una protesa contra Nicolàs Maduro, del fotògraf veneçolà, Ronaldo Schemidt, de l'agència Frances Presse (AFP), ha estat la guanyadora del World Press Photo 2018. Es va captar a Caracas el 3 de maig de 2017. El premi està dotat amb 10.000 euros. La gala per anunciar els guanyadors es va celebrar ahir al vespre a Àmsterdam.

El concurs té altres categories com Medi Ambient, Notícies, Naturalesa, Esports o Temes Contemporanis.

Les imatges guanyadores es podran veure a partir del 14 d´abril al Nieuwe Kerk, d´Àmsterdam.

Es podran veure 160 imatges ede 42 fotògrafs. La mostra també arribarà a Espanya. Es podrà veure a Barcelona, al CCCB, del 28 d'abril al 27 de maig en una gira interncional.

2. Oliver Scarff ha guanyat el premi a la categoria Sports-Singles. Els Up'ards i Down'ards lluitant per la pilota a un partit anual de futbol el 28 de febrer de 2017.

3. El premi en la categoria "Nature - Singles" ha estat per al fotògraf Corey Arnold. Una àguila mentre menja en un contenidor a Alaska.

4. El fotògraf Neil Aldrige ha guanyat el primer premi a la categoria "Environment-Singles". Un rinoceront amb els ulls tapats abans de ser alliberat a Botsuana, el setembre de 2017.

5. Magnus Wennman ha guanyat el premi "People-Singles" amb la foto de dues germanes al llit durant sis mesos pel síndrome de resignació, a Horndal, Suècia, el març de 2017.

6. Premi "Nature-Stories" per a a la fotògrafa Ami Vitale. Mostra treballadors alimentant elefants en un santuari al nord de Kènia, el febrer de 2017.

7. Patrick Brown ha guanyat el premi "General News" amb una imatge que mostra els cossos de refugiats Rohingya després que s'enfonsés el bot en el qual fugien.

8. Ivor Prickett, guanyador del premi en la categoria "General News-Stories" amb una imatge que mostra una dona que mira els treballadors de la Defensa Civil iraquí mentre treuen els cossos de familiars a la Ciutat Vella.

9. La fotògrafa Carla Kogelman ha guanyat el premi a la categoria "Long-Term-Projects". A la imatge es veu el melic de Hannah i Sonja que viuen en un poble d'Àustria de 170 habitants i bioenergètic. Le nenes viuen una vida despreocupada jugant a l'aire lliure.

10. Heba Khamis retrata una jove de 28 anys mentre fa massatges a la seva filla al Camerún. Ha guanyat el premi a la categoria "Contemporany Issues".

11. Premi a la categoria "Spot-News-Stories" per a a David Becker. La policia de las Vegas davant un home armat que havia obert foc sobre els assistents a un concert.

12. Premi "Sports-Stories" per al fotògraf Alain Shroeder. Una competició a Indonèsia. Competeixen en una carrera de cavalls de Maen Jaran.

13. Premi a la categoria "Contemporany Issues -Singles" mostra un bot amb turistes a un antic poble de pescadors que s'ha convertit en una mena d'assentament, a Lagos, a Nigèria. La imatge és de Jesco Denzel.

14. Del fotògraf Kadir van Lohuizen en la categoria "Environment - Stories" amb un home carregat amb ampolles de plàstic. Es recullen per al seu reciclatge. La imatge va ser captada a Nigèria, el gener de 2017.

Dos espanyols, Daniel Beltrà i Javier Arcenillas, ha estat premiats amb el tercer premi Price Stories i el tercer també en la categoria Long-Term Projects, respectivament.