El president del Govern espa-nyol, Mariano Rajoy, va insistir ahir que la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, ja ha donat explicacions respecte a la polèmica sobre el seu màster i va demanar «coherència i congruència» als polítics d'altres formacions polítiques.

En la roda de premsa oferta al Palau de la Moncloa al costat del primer ministre de Dinamarca, Lars Lokke Rasmussen, Rajoy va insistir en la seva postura sobre Cifuentes i no va voler avançar esdeveniments. «Ja coneixen la meva posició. Crec que que no existeix cap raó per trencar un acord que s'està complint i és bo per als ciutadans de Madrid», va sostenir en ser preguntat sobre si demanarà a la presidenta de la comunitat la dimissió.

El president del Govern espanyol va dir no entendre la posició de Ciutadans, que exigeix que el PP presenti un candidat alternatiu, i va subratllar que Cifuentes ja ha donat explicacions als mitjans de comunicació i al Parlament regional. Per la seva banda, Cs opina que Rajoy «avala l'actuació» de Cifuentes en l'escàndol sobre l'obtenció del seu màster i ho fa perquè està «com sempre, tapant les trames de corrupció del seu partit». Així ho van afirmar ahir fonts del partit, que van assegurar que Rajoy prefereix «protegir els cor-ruptes abans que assumir responsabilitats».

El president espanyol, a més, va recordar que la Universitat Rey Juan Carlos està prenent mesures per aclarir els «errors» que s'hagin produït «i esbrinar fins on arriben les responsabilitats». En aquest punt, Rajoy es va dirigir a la resta de partits per demanar «una mica de coherència i congruència» tant en les seves declaracions com en els seus fets «a la vista de totes les dades que s'han anat coneixent en les últimes hores». Al seu parer, va insistir, sembla que està «molt en voga» el clàssic refrany espanyol que diu «consells venc i per a mi no en tinc». «Cada nou cas que anem coneixent és pitjor que algunes de les coses que estan tan d'actualitat», va emplaçar.

Entre altres casos, aquesta setmana ha sortit a la llum que el secretari general de PSOE-M i portaveu adjunt del Grup Socialista a l'Assemblea de Madrid, José Manuel Franco, va aparèixer en el seu currículum com a llicenciat en Matemàtiques malgrat no haver obtingut el títol.