n L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont va sostenir ahir que «la millor garantia per aconseguir la República espanyola és donar suport a la República catalana».

Ho va dir en una publicació a Twitter recollida per Europa Press, en què va destacar que, segons el Centre d'Estudis d'Opinió (CEO), el 77,9% dels catalans suspenen la monarquia, però que no hi ha dades del conjunt de l'Estat des del 2015 perquè «preguntar, qüestionar o votar són ara actes de terrorisme, rebel·lió i sedició».

«La millor garantia per aconseguir la #RepúblicaEspañola és recolzar la #RepúblicaCatalana. El 77,9% dels catalans suspenen la monarquia. No hi ha dades dels espanyols des del 2015. Perquè preguntar, qüestionar o votar són ara actes de terrorisme, rebel·lió i sedició #14deAbril», va manifestar, i va adjuntar gràfics amb les xifres de suport a la monarquia.

Per la seva part, la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, va afirmar ahir en una entrevista al setmanari alemany Der Spiegel que Carles Puigdemont va violar la legalitat, tot i la decisió provisional de la Justícia alema-nya sobre l'extradició de l'expresident català.

Respecte als tribunals

«El meu partit respecta les decisions dels tribunals de tots els estats democràtics. Però això no vol dir que Puigdemont no hagi violat les lleis espanyoles i l'Estatut de Catalunya. Per això el persegueix la Justícia espanyola, perquè amb la seva fugida s'ha sostret d'assumir la responsabilitat dels seus actes», assegura en la traducció alemanya.

El líder sobiranista va ser detingut el març passat a Alemanya després que la Justícia espanyola emetés una euroordre, però l'Audiència de l'estat federat de Schleswig-Holstein que examina el cas ha desestimat provisionalment el càrrec de rebel·lió, l'ha deixat en llibertat sota fiança i ha sol·licitat més informació sobre el presumpte delicte de malversació de fons públics.