L'Assemblea d'extreballadors del Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat) denuncia que el Govern espanyol «s'extralimita en les seves funcions» liquidant l'entitat, fins i tot en les que li atorga l'article 155.

En un comunicat fet públic ahir mateix, coincidint amb el tancament efectiu del Diplocat, els extreballadors lamenten la seva desaparició i que qui decideixi «la necessitat» que existeixi o no hagi estat el Govern del PP, un partit que, recorden, és «minoritari» a Catalunya.

«L'article 155 no habilita l'Estat a dissoldre organismes autonòmics, ja que les mesures han de ser temporals i no definitives», afirmen. Justifiquen que la decisió del Govern vulnera també la Constitució i asseguren que el Diplocat era un consorci públicoprivat «totalment legal i legítim».

En el text denuncien també que el tancament és una decisió «injusta, arbitrària i contrària als interessos de Catalunya», i neguen que fos creada amb «finalitats secessionistes».

Per tot plegat, demanen també al nou Govern que es formi a Catalunya «que torni a crear Diplocat o una entitat similar» com a eina «d'internacionalització dels valors i les potencialitats del país útil i eficaç».