La fiscalia de Schleswig-Hols-tein preveu enllestir en els propers «dies» la seva anàlisi de tota la documentació sobre l'euroordre contra el president destituït Carles Puigdemont, segons van informar ahir fonts del ministeri públic.

De fet, en els jutjats que porten el cas confien que la decisió de la fiscalia sobre com procedir a partir d'ara «no trigarà gaire més» i esperen conèixer-la «aquesta setmana o la vinent». Una delegació de fiscals de l'Estat espanyol i de Schlewsig-Holstein va reunir-se la setmana passada a l'Haia, a Holanda, per intercanviar informació i analitzar el cas de Puigdemont. La fiscalia pot decidir demanar, de nou, tramitar l'euroordre per rebel·lió i malversació, tot i que des dels jutjats indiquen que, si no hi ha noves proves sobre la taula, el jutge difícilment canviaria la seva decisió anterior.

D'altra banda, ahir des de la justícia alemanya també van evitar valorar o posicionar-se davant dels «comentaris» del Tribunal Suprem sobre la seva decisió de descartar una extradició per rebel·lió i alliberar el president destituït, Carles Puigdemont: «No comentem les nostres decisions ni ens posicionem respecte als comentaris d'altres sobre aquestes».