El president dels Estats Units, Donald Trump, va confirmar ahir que el director de la CIA, Mike Pompeo, es va reunir la setmana passada a Pyongyang amb el dirigent de Corea del Nord, Kim Jong-un. «La trobada va anar molt bé i es va formar una bona relació», va destacar el president nord-americà. Hores després que The Washington Post tragués a la llum el viatge secret de Pompeo, candidat a secretari d'Estat, Trump va reaccionar a Twitter donant per certa la informació. Segons el president, s'estan estudiant els «detalls» de la trobada que ell mateix mantindrà amb Kim Jong-un.

«La desnuclearització serà molt bona per al món, però també per a Corea del Nord», va reblar Trump, que des de la seva arribada a la Casa Blanca no va escatimar crítiques i insults contra el dirigent nord-coreà, al qual es va referir com a «home coet» en diverses ocasions. Dimarts, Trump va advertir que és possible que els esforços per preparar la reunió amb Kim Jong-un -que es barreja entre final de maig i principis de juny- no siguin suficients. «Pot ser que les coses no surtin bé i que no celebrem una reunió i haguem de mantenir la posició dura que hem pres», va assenyalar.

També ahir, el senador Robert Menendez, el demòcrata de més rang en la Comissió d'Exteriors de la cambra alta nord-americana, va anunciar que votarà «no» a la candidatura de Mike Pompeo com a futur secretari d'Estat, en un simbòlic cop a les aspiracions de l'actual cap de la CIA.