La Universitat Rey Juan Carlos (URJC) va obrir ahir un expedient a l'exgerent de la institució María Teresa Sánchez en el marc de les presumptes irregularitats pel cas del màster de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes. Així ho van indicar fonts universitàries en relació amb la informació avançada pel diari L'Independent per aclarir si va ser la responsable de la filtració dels documents sobre el canvi de qualificacions de Cifuentes.

Divendres passat en el Consell de Govern de la URJC el rector va decidir obrir expedient i suspendre de les seves funcions, com a mesura cautelar, a Enrique Álvarez Conde, director de l'Institut de Dret Públic, adscrit a la universitat. A més, es va obrir expedient disciplinari a la funcionària implicada en les «greus irregularitats detectades», en relació amb Amalia Calonge, per canviar suposadament les notes en el sistema informàtic sense tenir autorització per fer-ho.

Ahir també es va conèixer la notícia que la secretària general de la URJC, María Pilar Charro, va denunciar el dia 21 de març el robatori del seu ordinador portàtil del seu despatx, just el mateix dia que el digital Eldiario.es va publicar la primera informació sobre el màster de Cifuentes, i quan el Govern regional va rebre informació referent a la Secretaria del Rectorat. Precisament aquest càrrec intern de la universitat és l'encarregat de la redacció i custòdia de les actes dels òrgans col·legiats de la URJC. Segons va avançar Okdiario, la secretària de la universitat va comunicar a les 8 hores del 21 de març als serveis de seguretat de la universitat la desaparició del seu ordinador del despatx.

Paral·lelament al cas de Cifuentes, ahir el sotssecretari de Política Social i Sectorial del PP, Javier Maroto, va demanar al Congrés que comenci a revisar els currículums de tots els diputats per comprovar la seva veracitat, una proposta dels populars.

A l'inici de cada legislatura, els diputats poden aportar un resum de la seva trajectòria política i acadèmica per a les fitxes que figuren al web de la institució, sense que ningú en comprovi les dades.