L'alcalde de Ginebra, Rémy Pagani, ha ofert la seva ciutat i Suïssa sencera per fer de mediadors entre Catalunya i Espanya amb la intenció de «trobar un acord» i una solució «política» i amb «diàleg» al conflicte actual. Així ho va explicar ell mateix després de trobar-se ahir amb el president del Parlament, Roger Torrent, a la seu de l'alcaldia de Ginebra.

Pagani va explicar que traslladarà a l'ambaixador espanyol a Suïssa la mateixa proposta i espera que la idea fructifiqui. Per la seva part, Torrent es va congratular de l'oferiment i va considerar que demostra que el cas català és un afer europeu. A més, va explicar que espera que el seu viatge a Ginebra es tradueixi en una defensa «irrenunciable dels drets fonamentals a Catalunya» per part dels estaments internacionals. La reunió, de poc més de mitja hora de durada, va ser de les poques que Torrent ha pogut explicar i revelar amb normalitat. La major part de les trobades han estat discretes o fins i tot secretes.

Abans, però, de concloure el seu viatge a Ginebra per trobar-se amb el relator espacial de l'ONU per al Dret a la Lliure Assemblea, va passar per l'Ajuntament de Ginebra per veure's amb l'alcalde, que es va mostrar més que favorable que Catalunya i Espanya seguin a negociar una solució política al conflicte. «Suïssa i Ginebra en particular resten a disposició de les dues parts per intentar trobar un acord, perquè de totes maneres caldrà asseure'ns en una taula un dia. És el més intel·ligent per trobar una solució», va sentenciar Pagani en declaracions als mitjans després de la reunió amb Torrent.

I és que, tot i ser conscient que la proposta farà que rebi crítiques, creu que és el moment de «posar a disposició una plataforma aquí perquè hi hagi un veritable diàleg» entre Catalunya i Espanya. «Hi ha solució. Aquí, a Suïssa hi ha per exemple quatre llengües, i vivim tots junts correctament, més que correctament. No sé per què Espanya no pot fer el mateix», va comentar.

Per la seva part, Roger Torrent va recollir el guant de bon grat i es va felicitar per l'oferiment de l'alcalde. Per a ell, la proposta «s'ha de treballar» però és positiva. «Agraïm moltíssim l'oferiment de l'alcalde, l'apreciem molt. És una posició política molt important. Treballarem en aquesta línia. Entenem l'oferiment com a molt valuós perquè és el que busquem, la implicació política d'Europa», va dir.