n L'exprimer ministre francès Manuel Valls va assegurar ahir que la justícia alemanya no té una altra «solució» que lliurar a Espanya l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont perquè sigui jutjat pels tribunals espanyols. Tot i que va dir que no entraria a valorar «el tema de la rebel·lió», va assenyalar que s'ha de tractar aquest «problema de Puigdemont» des del «respecte a l'Estat de Dret espanyol i al que actualment demana la justícia espanyola». «El projecte independentista és un carreró sense sortida. No hi ha la possibilitat de trencar la unitat d'Espanya. I Europa ha de respectar Espanya», va assenyalar Valls durant una conferència-col·loqui presentada per la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, i a la qual va assistir també el president de Cs, Albert Rivera.

Valls va admetre que el «desafiament» a Catalunya no és només un «desafiament» per a Espanya sinó també per a Europa. «Espanya sense Catalunya i Catalunya sense Espanya, això no té sentit», va manifestar, per afegir que «avui els dirigents separatistes han esdevingut antieuropeus». Segons el seu parer, «no es pot ser nacionalista i estimar Europa».

L'exprimer ministre francès va qualificar Espanya de «gran democràcia» que té, a més, una Constitució de les «més avançades» del món i una justícia «independent». «De democràcia de segona, gens. I tots els dirigents europeus hem de recordar que Espanya és una gran democràcia», va destacar. A més, va assenyalar que si a Europa hi ha euroordre és «precisament per respondre a situacions» com la que «acaben de viure» amb Puigdemont.