El president de Cs, Albert Rivera, va confirmar ahir que havia ofert a l'exprimer ministre francès Manuel Valls ser el candidat de la formació per Barcelona a les properes eleccions municipals. En declaracions als mitjans, Rivera va defensar que volen «obrir les portes al talent» i va defensar que un «demòcrata convençut, amic d'Espanya i que ha defensat els valors en plena crisi del separatisme a Catalunya» és «bo que hi sigui». Tot i això, va recordar que la formació celebrarà un procés de primàries per escollir el candidat, procés que va assegurar que té en compte i «respecta».

«Si Barcelona tingués un alcalde com Valls seria millor que un alcaldessa com Colau. Espero que això es pugui concretar, però de moment és només una porta oberta», va declarar. El president de Cs va confirmar així la notícia que va saltar ahir al matí, després que el mateix Valls assegurés en una entrevista a Los Desayunos de TVE que estava estudiant aquesta oferta. «M'agradaria continuar en el debat independentista. M'ho pensaré», va contestar Valls en ser preguntat sobre si havia rebut la proposta. Va afirmar que s'ha ficat en el debat sobre la qüestió catalana perquè és nascut a Barcelona, fill d'un català i vol tornar a Catalunya i Espanya el que li han donat. «Són els meus orígens, és també una forma de generositat», va dir, i va afegir que li agradaria continuar en el debat des de la vessant «política i intel·lectual».

Més tard, Rivera va confirmar l'oferta en assegurar que Cs vol fer una candidatura «guanyadora» i que en aquesta línia «hi ha les portes obertes» per incorporar gent com Valls. «Cs està obert a que gent com Valls estigui a les nostres llistes», va asseverar.

Sobre el cas Cifuentes

Albert Rivera es va referir també a qüestions de caire estatal, com la crisi a la Comunitat de Madrid pel màster de Cristina Cifuentes. Un cop més, Rivera va instar el president del Govern espanyol i del PP, Mariano Rajoy, a prendre una decisió «ràpidament» que vagi en la línia de posar un candidat interí fins al final de la legislatura. Si no fa, ja va avançar que Cifuentes «no acabarà la legislatura» amb el seu suport i que seuran «a negociar» les condicions i els límits de temps pels quals el candidat proposat en la moció de censura del PSOE, Ángel Gabilondo, seria el nou president. «El pla B es posarà en marxa si Rajoy no pren una decisió», va afirmar, tot i insistir que encara hi és a temps.

Rivera també es va referir a la polèmica entre Montoro i Llarena per la malversació de la Generalitat catalana en l'1-O. Va insistir que si es confirma que sí que hi va haver diner públic en l'1-O «algú hauria d'assumir responsabilitats» perquè va recordar que la vigilància dels comptes de la Generalitat és «de Rajoy i Montoro» des del setembre del 2017. «Espero que qui tingui raó sigui el Govern espanyol perquè això voldria dir que no s'ha produït aquesta malversació», va dir, però va posar sobre la taula que hi ha «informació contradictòria» al respecte. «Em preocupa que es puguin haver destinat diners i que el Govern no ho hagi vigilat», va declarar.