Per tal de confirmar la identitat de les restes d'Arnau de Torroja trobades a Verona, caldrà comparar-les amb les d'algun parent de primer grau del gran mestre solsoní. Per això, els investigadors pretenen analitzar les restes d'un germà d'aquell gran mestre, Guillem de Torroja, que és enterrat a la catedral de Tarragona.

Les restes mortals de qui va esdevenir l'arquebisbe de Tarragona entre els anys 1171 i 1174 són en una arca de marbre que hi ha situada en una paret de la capella de Santa Bàrbara de la catedral tarragonina, que va ser estudiada per Leticia Darna, una medievalista experta en el camp de l'heràldica.

L'arquebisbat de Tarragona, comandat per Jaume Pujol, i el capítol catedralici ja han donat l'autorització als investigadors per tal que puguin accedir a la tomba i extreure una mostra de les restes de Guillem de Torroja, segons l'Institut de Biologia Evolutiva, el que donaria la possibilitat de confirmar finalment la identitat del solsoní, que seria el primer gran mestre identificat.

En unes declaracions recollides ahir per l'edició digital del diari La Vanguardia, l'investigador de l'IBE Carles Lalueza-Fox va afirmar amb molta sorpresa que «és excepcional que s'hagin conservat les tombes dels dos germans». Lalueza-Fox també va afegir que «amb una dent ja en tindríem prou. Els germans comparteixen el 50% dels genomes i la identificació seria irrefutable». Finalment, el científic va tancar afegint que «en un parell de mesos ja es podrien conèixer els resultats» de l'anàlisi.