La policia armènia va detenir ahir a Erevan, la capital del país, el diputat Nikol Pashinian, líder de les protestes antigovernamentals que se succeeixen des de mitjan abril contra el primer ministre del país, Serj Sargsian.

Els agents van instal·lar un cordó policial al barri de Erebuni i van treure detingut Pashinian de la multitud poc després que el líder del grup parlamentari del partit Yelq intentés mantenir una reunió amb el primer ministre i expresident per exigir de nou la seva dimissió per entendre que estava explotant en el seu benefici el traspàs de mandats de la presidència a la direcció del Govern.

La trobada va ser un fracàs rotund que va acabar al cap de pocs minuts de començar perquè el primer ministre es va negar a conversar en presència de periodistes i va acusar de xantatge al seu interlocutor, disposat a negociar tan sols les condicions d'una transició de poder. La policia ha detingut també altres diputats acusats d'haver comès actes socialmentperillosos per organitzar reunions contràries al Govern.