El secretari d'Economia de la Generalitat i adjunt a la Presidència d'ERC, Pere Aragonès, va rebutjar ahir acudir a un eventual Consell de Política Fiscal i Financera per abordar un nou finançament autonòmic mentre segueixi vigent a Catalunya l'aplicació de l'article 155. «Al moment que es convoqui, si hi ha un Govern triat per un president, correspondrà a aquest Govern prendre la decisió. Mentre no sigui així, no té molt de sentit plantejar la presència de la Generalitat», va declarar.

Aragonès es va preguntar quins interessos hauria de defensar si ell va a un Consell així amb l'article 115 encara vigent: «Els interessos del Govern que em va nomenar? Els de la majoria del Parlament actual? El dels partits de l'article 155?». El republicà considera que parlar d'aquest Consell ara mateix és «pura especulació», ja que no està convocat formalment, i va recordar que el Govern central es va mostrar en un inici contrari a abordar un nou finançament mentre a Catalunya no hi hagi Govern. «Si han canviat d'opinió [el Govern central], qui ho ha d'explicar són ells», i va insistir que el seu partit aposta per tal que a Catalunya es formi un Govern el més aviat possible per acabar amb la intervenció autonòmica.

Sobre la controvèrsia entre Montoro i Llarena pel finançament de l'1-O, Aragonès va defensar que els comptes de la Generalitat no reflecteixen cap despesa dedicada a aquesta votació.