La justícia belga ha condemnat el terrorista fugitiu de París Salah Abdeslam a 20 anys de presó per «intent d'assassinat terrorista i possessió il·legal d'armes de foc». Abdeslam és l'únic terrorista viu dels atemptats de París del 2015.

El veredicte, però, no té a veure directament amb els atemptats de París del 2015 sinó que Bèlgica el jutjava només pel tiroteig que va protagonitzar al barri de Forest de Brussel·les el 15 de març del 2016, durant el qual van resultar ferits alguns agents i va morir un altre gihadista. Fins llavors i des del 13 de novembre, quan van tenir lloc els atemptats a França que van posar fi a la vida de 130 persones -la majoria a la sala de concerts Bataclan-, Abdeslam havia estat desaparegut. Tres dies després del tiroteig, la policia el va detenir en el marc d'una forta operació policial al barri de Molenbeek, on vivia des de feia anys, i que ja va ser el centre d'intensos escorcolls just després dels atemptats. Abdeslam va ser detingut per la policia belga només quatre dies abans dels atemptats a l'aeroport i al metro de Brussel·les.

El còmplice d'Abdeslam en el tiroteig, Sofien Ayari, també ha estat condemnat a 20 anys de presó, com demanava la Fiscalia.