Els portaveus d'ERC i PDeCAT al Senat han modificat les preguntes que anaven a formular avui al Govern central en el ple de la Cambra Alta per altres dirigides al ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, sobre la confiscació de samarretes grogues a espectadors de la Copa del Rei de futbol.

«Com justifica el Govern central la confiscació, per part de la policia, de samarretes grogues a espectadors d'un partit de futbol?», assenyala la nova pregunta registrada per la portaveu d'ERC, Mirella Cortès. D'aquesta manera, la senadora, que inicialment anava a preguntar a l'Executiu per l'execució del pressupost per a R+D+I, porta al ple del Senat un assumpte que ha suscitat polèmica aquest cap de setmana i crítiques al titular d'Interior per l'actuació policial de dissabte a l'estadi Wanda Metropolitano de Madrid. De la seva banda, el portaveu del PDeCAT, Josep Lluís Cleries, ha decidit també canviar la pregunta que anava a plantejar en el ple, en el seu cas sobre l'«intervencionisme extern» sobre l'autogovern català, per una altra referida a aquest mateix episodi. En concret, preguntarà a Zoido «des de quan el Govern central confon la violència amb la llibertat d'expressió, vista l'actuació a Madrid de les forces de seguretat respecte als aficionats catalans a la final de la Copa del Rei».

La Policia Nacional va requisar a la final de la Copa del Rei que va enfrontar a Madrid el Sevilla FC i el FC Barcelona algunes samarretes grogues, motxilles, petos o pancartes amb enunciats independentistes en detectar als controls previs a l'estadi Wanda Metropolità que grups d'aficionats culers accedien al camp lluint lemes com «Ara és l'hora», la qual cosa feia «augmentar el risc d'alteracions», van apuntar ahir fonts policials al capdavant del dispositiu als mitjans de comunicació.