Francisco Nicolás Gómez Iglesias, conegut com el 'pequeño Nicolás', ha demanat avui en el judici perdó al Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) i s'ha retractat de les declaracions que va realitzar en les quals va dir que espiava de forma il·legal, a més d'al·legar trastorn de la personalitat.

El Jutjat penal número 16 de Madrid ha celebrat el judici del 'pequeño Nicolás' a qui l'Advocacia de l'Estat en representació del CNI, que va presentar la querella, ha demanat que sigui condemnat per delicte d'injúries greus als exèrcits, classes, Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat a 180.000 euros.

Per al cas que el jutge apreciï en l'acusat el trastorn de personalitat que els perits psiquiatres han dit que pateix de forma subsidiària, el lletrat de l'Estat ha estimat que podria aplicar-se-li una circumstància atenuant i que la multa quedés entre 72.000 i 108.000 euros. La fiscal ha sol·licitat 5.400 euros de multa en considerar que es tracta d'un delicte de calúmnies amb publicitat.

Per la seva banda, la defensa ha reclamat l'absolució en considerar que l'acusat no és imputable per eximent completa en patir un trastorn de la personalitat que fa que distorsioni la seva percepció de la realitat i no sigui conscient de les conseqüències jurídiques dels seus actes.

El CNI es va querellar contra el jove per unes declaracions a El Mundo i a Telecinco. Els dies 22 i 23 de novembre de 2014, el 'pequeño Nicolás' (que havia estat detingut el 14 d'octubre d'aquell mateix any quan tenia 19 anys), va dir que l'havien avisat que el seu telèfon havia estat punxat pel CNI il·legalment i que li constava que aquest organisme utilitzava aquestes pràctiques amb altres persones quan "algú representa un problema per a personalitats de l'Estat".

Avui no ha volgut contestar "per prescripció mèdica", segons ha dit, ni a la fiscal ni a l'advocat de l'Estat ni tan sols a la seva pròpia lletrada però sí ha fet ús del seu dret a l'última paraula.

"Vinc d'una família militar per part de pare, mare, oncles i avis, de rangs superiors del Ministeri de Defensa, que m'han inculcat respecte a les institucions i a els qui treballen per tots nosaltres, i des de petit ho he viscut", ha començat dient.

I ha afegit: "Si he dit alguna cosa que ha pogut injuriar al CNI no tinc problema a demanar perdó i retractar-me doncs l'últim que volia era perjudicar a qualsevol institució o persona".

Trastorn de caràcter narcisista

Durant el judici han declarat dos psiquiatres forenses que han assenyalat que el 'pequeño Nicolás' pateix un trastorn de la personalitat de caràcter narcisista que l'afecta de forma moderada.

La psiquiatra que ha realitzat l'informe a petició de la defensa ha estimat que aquest trastorn és greu fins al punt de viure en una realitat paral·lela amb la ideació de ser una persona important.

Durant el seu informe l'advocat de l'Estat ha assenyalat que l'acusat que no només va injuriar al CNI sinó que també va implicar a membres rellevants de la Policia Nacional "en una màfia i conjura contra ell".

El lletrat de l'Estat ha assenyalat que encara que sigui condemnat el petit Nicolás seguirà guanyant diners ja que només pel seu pas pel programa Gran Hermano Vip va obtenir 228.571 euros, la qual cosa ha qualificat de "indignant" i ha afegit que el que buscava en les seves entrevistes era anar a les televisions amb ànim de lucre.

Per això ha demanat ser "contundents" en aquests casos per "evitar que qualsevol ciutadà pugui fer-se famós dient coses que no són certes en relació amb persones rellevants i funcionaris".

L'advocada defensora ha afegit que en tot cas no és imputable per la seva malaltia i ha al·legat error judicial al no practicar-se fa quatre anys un examen psiquiàtric, tal com va recomanar el metge forense que el va atendre després de ser detingut, la qual cosa al seu judici ha desencadenat els processos penals que té pendents el petit Nicolás.