La inversió per al desenvolupament immobiliari de l'aeroport de Madrid-Barajas dobla la prevista per a la transformació del domini de l'aeroport del Prat en un centre logístic i d'oficines.

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, va anunciar ahir un pla de 2.997 milions d'euros d'inversió públicoprivada per transformar 920 hectàrees -deu vegades l'extensió del parc del Retiro- de l'entorn de Barajas en un centre logístic, amb edificis d'oficines, hotels, negocis i amb noves àrees de servei al passatger. De la Serna va presentar el març el pla per a l'aeroport del Prat, que contempla desenvolupar 328 hectàrees -gairebé tres cops menys-, amb una inversió de 1.264 milions d'euros, per convertir-los en una zona dedicada a la logística, els serveis d'aeronàutica i oficines per a empreses de l'economia digital. A Barcelona, també es reservaran 215 hectàrees a conservar espais naturals del Delta.

A Barcelona es preveu desenvolupar el projecte en 20 anys, mentre que en el cas de Madrid la durada prevista és de 40 anys, que es repartiran en tres fases.