La Comissió de Peticions del Parlament Europeu (PE) va decidir ahir enviar una carta a la Generalitat de Catalunya per preguntar sobre la presumpta discriminació lingüística als castellanoparlants, arran d'una queixa presentada per l'Assemblea per una Escola Bilingüe (AEB), entitat col·laboradora de Societat Civil Catalana (SCC).

«El Tribunal Suprem va decretar el 2015 que el 25% de les classes han de ser impartides en castellà i m'estan dient que això no es compleix, per la qual cosa haurà de preguntar a les autoritats competents», va assegurar la presidenta de l'esmentada comissió, Cecilia Wikström, en resposta a la representant de l'AEB Ana Losada. La presidenta va desestimar «ara per ara» la possibilitat d'enviar un equip a examinar la situació als col·legis catalans, perquè entén, va dir, que «preguntar a les autoritats és el pas previ» a prendre aquesta mesura. La representant de l'AEB es va mostrar «satisfeta» amb aquesta decisió, ja que «per fi s'escolten aquestes reivindicacions després de tants anys», segons va explicar en declaracions a la premsa després de la seva intervenció a l'Eurocambra.

A més d'aquesta petició, l'associació Impuls Ciutadà va plantejar també una altra queixa relativa a «l'eventual discriminació lingüística que pateixen els castellanoparlants en l'àmbit del consum», per les multes que presumptament s'imposen a comerciants que no retolen en català.