L'expresident de l'ANC i número dos de la llista de JxCat, Jordi Sànchez, va assegurar que té prohibit des d'ahir sortir de la seva cel·la a les tardes, en aplicació de la sanció que Institucions Penitenciàries li va imposar el mes de desembre passat per gravar un missatge a la presó per a la campanya electoral del 21-D.

Segons va publicar ell mateix al seu compte de Twitter, haurà d'estar, durant un mes, 18 hores diàries a la cel·la. Una mesura que s'afegeix a la que ja se li havia comunicat anteriorment: el canvi de mòdul i la prohibició de contactar amb Núria Guillaumes, extresorera de l'ANC, que va ser l'autora de la trucada per gravar el missatge. En l'àudio, emès durant l'acte central de campanya de JxCat, l'expresident de l'ANC assegurava que l'únic «adversari polític» en les eleccions del 21-D era el president espanyol, Mariano Rajoy, i no els candidats de Cs, PSC i PPC.

Fonts penitenciàries van respondre que li van interrompre les comunicacions telefòniques amb Guillaumes però que «en cap cas se l'ha castigat» sense sortir de la cel·la durant 18 hores.