El Sindicat de Professors de Secundària (Aspepc-Spc) va denunciar ahir que el departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya vol col·locar docents de primària com a professors de secundària sense necessitat de tenir el màster, que era obligatori des del 2009. En un comunicat, el sindicat va mostrar la seva «preocupació» per la mesura.

Segons Aspepc-Spc, el canvi implicaria que «alguns mestres sense coneixements profunds en matemàtiques, català i castellà puguin impartir aquestes especialitats en substitució de professors llicenciats i experts en aquesta matèria». El sindicat assegura que el departament derivarà a les direccions de secundària poder catalogar aquests llocs de treball segons la seva voluntat, cosa que significaria que «només podran ser coberts» per docents de primària i no de secundària. «Aquesta reconversió laboral obstruirà el pas als interins i als substituts de secundària, amb l'agreujant que pot provocar desplaçaments molt complexos i paradoxals a secundària; és a dir, la decisió del departament complica més que soluciona les coses», indica.

La resolució, publicada divendres al DOGC, sosté que, davant «la falta de personal interí disponible en algunes especialitats», la borsa s'obre per als estudiants amb títol oficial de màster de formació de professorat i també per als que es comprometin a treure-se'l abans del curs 2021-22.