El president d'ERC i vicepresident destituït, Oriol Junqueras, ha fet una nova crida a formar Govern i escollir un president de manera urgent i immediata. En una entrevista per escrit concedida ahir a Catalunya Ràdio, el republicà considera que «no s'hi guanya res sense fer Govern».

«En canvi, arrisquem molt per tornar a la mateixa situació en el millor dels casos. No entenc quin sentit té que malbaratem el resultat del 21-D, que no en comencem a treure profit. Amb tots els empresonats que he pogut parlar, coincidim que cal fer Govern», detalla Junqueras. I és que per al republicà s'ha «d'aprofitar el resultat del 21-D» immediatament per eliminar el 155 i riscos que veu innecessaris. «Si en lloc d'aprofitar el resultat el que fas és jugar-te'l, el millor que et pot passar és que tornis a quedar on eres. La qüestió és què hi guanyem no fent Govern. I no hi guanyem res perpetuant el 155. Recuperar les institucions ja és un pas en si mateix tot i que és obvi que només és un primer pas i que cal més», sentencia. De la mateixa manera, Junqueras aprofita l'entrevista per convidar la CUP i els comuns a participar de la investidura i, si cal, d'un eventual futur Govern.

«La CUP ha de decidir si vol ser part de la solució; si volen sumar i ajudar; si volen fer una aposta estratègica que ens porti a sumar complicitats i ser més forts o no», diu per demanar el suport dels anticapitalistes. Mentre, també afegeix que podria «dir el mateix dels comuns», a qui reclama que «se sumin desacomplexadament a la defensa dels drets i les llibertats davant l'autoritarisme i la regressió democràtica».