El delegat del Govern central a Catalunya, Enric Millo, ha enviat un «missatge» a Carles Puigdemont i l'ha instat a «fer un últim servei a Catalunya, deixar de mantenir bloquejada la situació i segrestat el conjunt de la ciutadania» i permetre investir a un president «compromès amb la legalitat». En declaracions a Efe, Millo va opinar ahir que «totes les veus que escolten actualment a Catalunya reclamen el restabliment de la normalitat institucional democràtica», a través d'«un nou president o presidenta que compleixi la legalitat i un nou Govern que es comprometi amb el compliment de la llei».

«Això és el que necessita Catalunya, Espanya i el conjunt de la ciutadania», va apuntar el dirigent. «No té cap sentit mantenir bloquejada la situació com està fent Puigdemont». Va aconsellar a Puigdemont que «escolti no només aquesta majoria de catalans que no han apostat mai pel procés independentista i volen ja recuperar la normalitat institucional, sinó que escolti també una part important dels que sempre li han fet costat i que avui estan dient públicament que el que necessita Catalunya és un Govern constitucional i estatutari», va afegir. «Li enviaria aquest missatge: té l'oportunitat de pensar que Catalunya no són només els 2,2 milions que van votar a les opcions independentistes. Catalunya són 7,5 milions de persones i hi ha una majoria de catalans que van votar altres opcions. Per tant, que faci el possible per deixar de bloquejar una sortida», va recalcar.

El delegat es va reafirmar com «un defensor del diàleg com a instrument per dirimir les diferències de criteri polític» i, de fet, va defensar que va fer «tot el possible» en l'etapa de Govern de Puigdemont per evitar la «col·lisió», però va constatar que «a l'altra banda de la taula no hi havia una veritable voluntat de diàleg». Sobre la possibilitat d'una repetició electoral, Millo es va mostrar escèptic: «No he sentit ningú dir que allò que convé als catalans són unes eleccions».