El ple del Parlament Europeu va aprovar ahir una resolució en què demana que la UE iniciï una campanya diplomàtica per aconseguir que es prohibeixi a tot el món l'experimentació cosmètica en animals a partir del 2023, una pràctica prohibida en el bloc comunitari des del 2013 però que segueix existint en el 80% dels països extracomunitaris.

El text, que no és vinculant, va tenir el suport de 620 eurodiputats, mentre que 14 hi van votar en contra i 18 es van abstenir. En ell, l'Eurocambra remarca que la prohibició a la UE no ha impedit a la indústria prosperar i proporcionar 2 milions de llocs de treball.

No obstant això, els eurodiputats van denunciar l'existència de «llacunes» en la regulació del bloc comunitari, ja que permet la comercialització de cosmètics que han passat proves en animals en altres països però després són examinats amb mètodes alternatius a la UE. També van criticar que consisteix en «un problema greu» la falta de dades fiables sobre cosmètics que han estat provats en animals i després importats al bloc comunitari.