La conselleria d'Ensenyament de la Generalitat va assegurar divendres que el departament va donar resposta a les denúncies per presumpte adoctrinament, que no s'ha expedientat cap professor i que confia en tots els docents del sistema educatiu català. En un comunicat va assegurar que totes les denúncies per presumpte adoctrinament es van iniciar a l'octubre, i que només dues s'han judicialitzat, d'escoles de la Seu d'Urgell (Lleida) i de Sant Andreu de la Barca (Barcelona), en les quals «no s'ha obert expedient a cap docent».

El departament va reiterar la confiança en tots els docents del sistema educatiu català i ha reafirmat el seu suport, com va fer també dilluns passat el president del Consell Escolar de Catalunya, Lluís Font.

El sindicat majoritari en el sector de l'ensenyament, USTEC-STEs, va qualificar de «purga política» l'acció del ministeri d'Educació i les acusacions d'adoctrinament i assetjament a una quarantena de centres catalans. El portaveu de l'organització, Ramon Font, va remarcar que «no estem disposats a acceptar-ho» ja que són acusacions fonamentades amb «molt poc rigor» a través de denúncies anònimes i aplicatius a internet. Per això, des d'USTEC-STEs s'estan organitzant mobilitzacions «el màxim d'unitàries possibles» per defensar la tasca dels docents, el que consideren «el moll de l'os d'una societat democràtica». Font va explicar que s'està animant el professorat a fer assemblees per decidir quin tipus de mobilització tirar endavant, però està convençut que «la gent n'està tipa» perquè s'ha traspassat «una línia vermella».

La plataforma Somescola, que agrupa més de cinquanta entitats del món educatiu, social i cultural català, ha considerat que les crítiques als nou docents de l'IES Palau (Baix Llobregat) investigats per la fiscalia per presumpte adoctrinament després del referèndum de l'1 d'Octubre «formen part d'una campanya política contra el model d'escola catalana, democràtica i cohesionadora». D'altra banda, el sindicat UGT ha condemnat «rotundament la campanya judicial i mediàtica» contra aquests professors.