Els Mossos d'Esquadra han detingut un funcionari de la Direcció Provincial de Trànsit de Barcelona, examinador a les proves pràctiques per obtenir el permís de conduir, que aprovava els aspirants a canvi de diners, sobretot persones que havien suspès altres vegades. Segons la policia, l'examinador, adscrit a l'Oficina Local de Sabadell, demanava als alumnes entre 250 i 400 euros a canvi d'aprovar a la prova pràctica. Els agents han acreditat que aquest any han aprovat mitjançant aquest mètode un total de deu alumnes, tot i que no descarten que siguin molts més, ja que el detingut hauria examinat més de 2.500 alumnes el 2017.

Agents del Grup d'Investigació i Documentació (GRD) de la Divisió de Trànsit dels Mossos d'Esquadra van iniciar la investigació quan la Prefectura de Trànsit de Barcelona els va informar de les sospites després de rebre la denúncia d'una autoescola que alertava de les presumptes irregularitats que s'estaven produint per part d'un treballador de l'oficina local de Sabadell.

Els investigadors van comprovar que el detingut exigia una quantitat econòmica als aspirants a obtenir el permís de conduir si volien ser declarats aptes en la prova de control d'aptituds a vies obertes, és a dir, a l'examen pràctic de conduir.