El fiscal general de l'Estat de Nova York, Eric Schneiderman, va presentar ahir la seva dimissió després que quatre dones asseguressin haver patit abusos i maltractaments per part seva, segons va informar la cadena de televisió CNN.

«Ha estat un gran honor i un privilegi servir com a fiscal general per a la gent de l'Estat de Nova York. Durant les darreres hores s'han fet fortes acusacions en contra meu, les quals he rebutjat», va asseverar Schneiderman en un comunicat. «Encara que aquestes acusacions no estan relacionades amb la meva conducta professional o amb les operacions de l'oficina, impediran que dugui a terme la meva feina amb eficàcia en un moment crític. Per això dimiteixo aquest 8 de maig», va explicar.

La renúncia va ser presentada tan sols unes hores després que quatre dones asseguressin a la revista New Yorker que Schneiderman va abusar d'elles. El fiscal, per la seva banda, va insistir que «no he assaltat ningú» i va rebutjar tals acusacions. «En la intimitat i privadesa de les relacions he mantingut relacions sexuals que involucraven un joc de rols», va explicar Scheiderman que, segons el governador de l'estat nord-americà, Andrew Cuomo, serà sotmès a les investigacions pertinents.

Defensor del moviment #Metoo

Schneiderman s'ha mostrat diverses vegades com una figura crítica amb el president dels Estats Units, Donald Trump, i el seu govern. Així mateix, ha donat suport al moviment #MeToo en contra de l'assetjament i l'abús sexual contra les dones que va sorgir al voltant del cas del productor de Hollywood Harvey Weinstein. Com a fiscal general de Nova York, Schneiderman va impulsar accions legals contra Weinstein el mes de febrer passat, després que es produïssin desenes de denúncies d'abusos sexuals contra ell. Segons les denúncies, Weinstein va abusar de diverses de les seves empleades femenines i va realitzar amenaces verbals de mort a membres del seu equip. Després d'anunciar aquesta mesura legal, l'ara exfiscal va publicar un comentari a Twitter contra l'assetjament sexual i la intimidació i va instar a les víctimes a posar-se en contacte amb la seva oficina perquè poguessin rebre ajuda.

El governador Cuomo havia insistit amb anterioritat que el fiscal presentés la seva dimissió. «Ningú no es troba per sobre de la llei, ni tan sols el fiscal general de Nova York. Demanaré al fiscal de districte apropiat que obri una investigació sobre aquest assumpte i actuï segons requereixin els fets», va expressar. «La meva opinió és que, atès el patró de fets i les acusacions reflectides en l'article, no crec que Schneiderman pugui seguir treballant com a fiscal general i, pel bé de l'oficina, el millor és que dimiteixi», va asseverar.