El Parlament de Catalunya va portar ahir al Congrés dels Diputats la proposta de reforma del Codi Penal per despenalitzar l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi.

Per mitjà de tres diputades -la igualadina Alba Vergés (ERC), Assumpta Escarp (PSC) i Marta Ribas (CatECP)-, la cambra va presentar la modificació que el ple va aprovar el juliol del 2017 apel·lant a la «dignitat» en el moment de la mort, la necessitat de posar fi al «patiment insuportable» en casos de mort segura i malaltia dolorosa i incurable, i al reconeixement d'un dret «que no restarà llibertat a ningú que vulgui morir quan la natura ho marqui».

Tot i que la votació serà dijous vinent, de les intervencions dels grups es desprèn que la reforma podrà passar el tràmit i seguir el seu curs al Congrés. Els comuns, ERC, PDeCAT, el PSOE, Podem, el PNB i Compromís van avançar ahir el seu suport a la tramitació de la reforma del Codi Penal, mentre que Cs va dir que s'abstindrà perquè creu que cal regular la qüestió però no com està plantejada des del Parlament, i el PP s'hi oposa i hi votarà en contra.