La presidenta de Ciutadans al Parlament, Inés Arrimadas, ha advertit avui que l'expresident català Carles Puigdemont ha designat un successor, Quim Torra, que és el «més radical» que ha trobat per ser el seu «titella», a l'hora que l'ha instat a demanar perdó pels seus tuits «xenòfobs».

«El nacionalisme sempre pot superar-se a pitjor», ha denunciat Arrimadas en una roda de premsa al Parlament per valorar la designació de Torra com a candidat a president de la Generalitat en un ple d'investidura que arrencarà demà a les 12 hores.

La dirigent ha advertit que Tor-ra és un clar perfil de «nacionalista xenòfob i supremacista», i en aquest sentit «no assegura la rectificació ni el diàleg» en aquesta legislatura, sinó «més conflicte, més confrontació i més procés».

Els Comuns votaran que no

D'altra banda, el màxim dirigent del grup de Catalunya En Comú-Podem al Parlament, Xavier Domènech, ha sostingut avui que Quim Torra «és un bon candidat per a Puigdemont, però potser no és tan bo per al país», i que «en cap cas» es plantegen donar-li suport en la votació d'investidura perquè no és el seu candidat.