El Consell de Ministres va aprovar ahir una dotació de cinc milions d'euros a la Fundació Barcelona Mobile World Capital per contribuir al finançament del Mobile World Congress (MWC), segons va informar el ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digital a través d'un comunicat.

La subvenció servirà per finançar les activitats necessàries per a la celebració del MWC, així com les actuacions aprovades pel Patronat de la Fundació destinades a promocionar i fomentar l'ús de les tecnologies i solucions mòbils en els diferents sectors d'activitat. L'Executiu té interès en aquest esdeveniment ja que «és un focus projectat sobre Barcelona», va assegurar ahir el portaveu del Govern, Íñigo Méndez de Vigo, en la conferència de premsa posterior al Consell de Ministres.

Méndez de Vigo va afegir que, amb aquesta partida, aprovada a través d'un reial decret, el Govern pretén «garantir que l'esdeveniment se celebri a Barcelona l'any que ve».

Més de 100.000 visitants

L'MWC va reunir en la seva última edició més de 107.000 visitants de 205 països i més de 2.400 companyies.

L'esdeveniment té un impacte directe en el sector turístic, en temporada baixa, i indirecte a Barcelona, així com una apreciable incidència en termes d'imatge d'Espanya, va assegurar el ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digital en el seu comunicat.