El Govern de l'Iran va criticar ahir els últims bombardejos duts a terme per Israel a Síria i va subratllar que van ser executats «sota pretextos inventats», per la qual cosa va rebutjar així les argumentacions del Govern israelià que es va tractar d'una resposta a un atac iranià contra les seves posicions als alts del Golan.

«L'Iran condemna fermament els atacs del règim sionista (en referència a Israel) contra territori sirià. Els reiterats atacs del règim sionista a Síria s'han fonamentat en pretextos inventats per ells mateixos», va dir el portaveu del ministeri d'Exteriors iranià, Bahram Qassemi, segons va informar l'agencia iraniana de notícies ISNA. Així, va manifestar que aquests bombardejos «suposen una violació flagrant de la sobirania del país» i va argumentar que «la falsedat del règim (Israel) no pot portar estabilitat, seguretat i tranquil·litat a la regió».

L'Exèrcit israelià va dur a terme la matinada del dijous l'atac en sòl sirià més important en dècades en bombardejar diverses desenes d'objectius iranians al país veí en resposta al tret de coets contra els alts del Golan, un atac del que Israel ha acusat directament a la Força Quds dels Guardians de la Revolució i al seu comandant, el general Qassem Soleimani. Segons l'Exèrcit israelià, els avions de les Forces de Defensa d'Israel (FDI) van atacar desenes d'objectius militars perta-nyents a la Força Quds en territori sirià «en resposta als coets que les forces iranianes van llançar a posicions de les FDI als Alts del Golán».

Ahir mateix, l'Exèrcit va publicar imatges dels llocs que van ser bombardejats en l'operació House of Cards, situats a Tel Gharba, Tel Kleb, Nabi Yusa i Tel Maqdad, així com un complex militar a Kisue, al sud de la capital, Damasc. Així, l'Exèrcit va indicar que els objectius atacats eren dipòsits i aparcaments utilitzats per les forces iranianes durant les seves operacions a Síria, tal com va recollir el diari israelià Yedioth Ahronoth.

L'Exèrcit israelià va defensar que «aquesta agressió iraniana és una prova més de les intencions darrere de l'establiment del règim iranià a Síria i l'amenaça que planteja per a Israel i l'estabilitat regional». En aquest sentit, va deixar clar que «no permetrà que l'amenaça iraniana s'estableixi a Síria» i va advertir al règim sirià que haurà de «rendir comptes per tot el que ocorri al seu territori». Per la seva banda, l'Exèrcit sirià va indicar que els bombardejos han deixat tres morts i diversos ferits.