Els tres ocupants d'una avioneta que viatjava de Portugal a Reus (el Baix Camp) van morir ahir després d'estavellar-se l'aparell al municipi de Flix (la Ribera d'Ebre), a uns 70 quilòmetres de l'aeroport català, segons van informar els Bombers de la Generalitat.

L'avioneta va precipitar-se per causes que encara es desconeixen entre les poblacions de Vinebre i Flix, al costat del punt quilomètric 9,5 de la carretera T-2237.

Cap a 14.50 h, els Bombers van rebre l'avís d'un incendi de vehicle a la zona, i quan van arribar van comprovar que es tractava d'una avioneta que s'havia estavellat just al costat de la carretera.

La identitat, desconeguda

Segons fonts d'AENA, el gestor aeroportuari, l'avioneta s'havia enlairat a l'aeroport de Tiris-Cascais de Portugal i es dirigia a l'aeròdrom de Reus (el Baix Camp) amb tres persones a bord, que van perdre la vida a conseqüència de l'accident. La seva identitat i nacionalitats encara es desconeixen.

Després de l'impacte, l'avioneta va incendiar-se i va provocar un foc de matolls en una superfície d'uns 150 metres quadrats, tot i que els Bombers van aconseguir extingir-lo amb rapidesa i evitar que les flames s'estenguessin per la zona.

Seguint el protocol establert, la Direcció General de Protecció Civil va activar en alerta el pla especial per a emergències aeronàutiques a Catalunya (Aerocat), en previsió que es pogués presentar alguna dificultat a l'hora de gestionar la situació d'emergència.

No obstant això, el contacte amb AENA va ser «permanent» i l'aeroport de Reus va mantenir l'activitat sense afectacions.

La investigació, en marxa

Fins al lloc de l'accident van desplaçar-se cinc dotacions dels Bombers, així com quatre dotacions dels Mossos d'Esquadra, efectius de la Policia Local i tècnics de la comissió estatal d'investigació d'accidents d'aviació civil, amb l'objectiu d'aclarir les causes del sinistre. Fonts de la policia van apuntar que fins avui al vespre no es podria començar a determinar per què l'avioneta va estavellar-se a Flix després d'haver creuat la Península Ibèrica.