L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, troba «decebedor» el discurs que aquest dissabte va fer el candidat a la investidura, Quim Torra, i lamenta el « déjà vu» d'estar «pendents» del que decideixi la CUP.

En una entrevista a El Suplement de Catalunya Ràdio, Colau va lamentar ahir la forma com s'ha escollit el candidat («designat per Puigdemont») i el perfil que té, i és que segons Colau el primer discurs de Torra ha estat «més orientat a consolidar el pinyol convençut de l'independentisme (...) i no a buscar ponts, eixamplar i buscar propostes transversals».

«No crec que sigui el que necessita el país», va manifestar. Colau va lamentar també el fet que una decisió de la CUP pugui acabar determinant si Torra és investit o no i va apuntar la sensació d'estar «atrapats en el temps» i «sense estratègia per sortir d'aquí».

Colau va reivindicar que és necessari un govern perquè hi ha molts temes pendents que s'han de tirar endavant. De fet, va dir que si Torra és investit serà «la primera» a demanar-li una reunió per poder abordar aquests temes. Tot i això, va expressar que se sent «trista» per com s'ha plantejat la investidura i no creu que sigui el millor candidat.