La portaveu del grup parlamentari PSC-Units, Eva Granados, va criticar ahir la decisió de la CUP de facilitar la investidura del candidat a la presidència Quim Torra, a qui va definir com «un ultranacionalista supremacista de dretes que odia la meitat» dels catalans.

«Quin país tan xulo ens està quedant amb una esquerra anticapistalista i uns que es fan dir republicans fent president un ultranacionalista supremacista de dretes que odia la meitat de la societat que vol governar», va escriure Granados en el seu perfil de Twitter en al·lusió a Torra, el candidat proposat per Junts per Catalunya, que compta amb el suport d'ERC.

El PSC, Ciutadans i el PP van carregar ahir contra la decisió de la formació anticapitalista de mantenir les quatre abstencions dels seus diputats en la votació de demà al Parlament, amb les quals faran possible la investidura de Quim Torra com a president de la Generalitat, tot i que sense garantir la governabilitat del futur Govern.

Granados va afegir al seu missatge l'etiqueta «#TorraYoSoyColona?», en referència als múltiples escrits de Torra criticant els espanyols.

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va lamentar dissabte el perfil «fonamentalista» del candidat a presidir la Generalitat, i li va reclamar apostar pel diàleg i complir la llei. Iceta va destacar que l'independentisme «no pot saltar-se la llei ni prescindir de mig país», sinó pensar en tots els catalans, també els no independentistes.