La Policia Nacional ha identificat deu persones per la seva presumpta relació amb la batussa multitudinària al barri del Rinconcillo d'Algesires (Cadis), en la qual van resultar ferits nou agents fora de servei del Grup d'Acció Ràpida (GAR) de la Guàrdia Civil. Fins a les tres del migdia d'ahir, ja havien estat detingudes quatre persones per delictes d'atemptat contra agent de l'autoritat, disputa tumultuària i desordres públics.

Segons van informar fonts policials a Europa Press, inicialment es van detenir dues persones -un home i una dona- i van quedar en qualitat d'investigades unes vuit persones per aquest succés. Entre els detinguts i els investigats només dues persones tenen antecedents delictius per tràfic de drogues.

La Policia Nacional va obrir una investigació després d'acudir al barri del Rinconcillo en desencadenar-se una batussa en la qual un dels agents va disparar tres trets a l'aire. Els 40 agressors, que estaven participant en una comunió en ple carrer, havien impedit prèviament el pas dels vehicles en els quals viatjaven els guàrdies civils.

En declaracions a la premsa des de Marbella (Màlaga), el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, va condemnar aquesta agressió i va prometre que no quedarà impune. Es tracta d'un acte de «violència de carrer», ja que la batussa, segons el ministre, es va iniciar sense que els guàrdies civils anessin prèviament identificats com a membres de les Forces de Seguretat. «És un fet molt greu, no volem minimitzar-ho i ho tractarem com a tal», va manifestar.

«No hi haurà impunitat ni contra les màfies que trafiquen amb droga a la zona ni amb les persones que actuen amb una violència inusitada, com desgraciadament ha ocorregut», va assenyalar Zoido després de visitar la caserna de la Guàrdia Civil i la comissaria de Policia Nacional a Marbella. «Estem parlant d'un acte de vandalisme, de violència de carrer i tumultuària que no té res a veure amb altres qüestions», va insistir.

Els nou agents es van desplaçar per ells mateixos a centres mèdics per ser atesos de les ferides. Pertanyen al Grup d'Acció Ràpida (GAR) amb seu a Pamplona i actualment estan desplegats al camp de Gibraltar per combatre les màfies del narcotràfic, segons va explicar el coronel en cap de la Guàrdia Civil de Navarra, José Santiago Martín Gómez, durant un acte de commemoració del 174è aniversari de la fundació de la Guàrdia Civil.