El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha dit avui que, segons la informació que obra en el seu poder, els detinguts a França per la seva implicació amb el terrorisme gihadista "no tenen relació directa ni indirecta" amb els atemptats registrats a Barcelona i Cambrils (Baix Camp) a l'agost.

Això no obstant, ha explicat que un d'ells va estar vinculat a un individu detingut en relació amb aquells atemptats a Catalunya.

Preguntat pels periodistes a Huelva per aquestes detencions avui a França, Zoido ha assenyalat que malgrat les informacions que apunten a aquesta relació dels arrestats amb els esmentats actes terroristes a Catalunya, "no l'hi ha, ni directa ni indirecta".

Ha assenyalat que, segons la informació que posseeix, la Policia francesa ha realitzat una sèrie de detencions arran de l'últim atemptat a París -dissabte passat, quan un home va matar una persona i va ferir quatre més-, i ha afegit que els arrestats "són d'origen txetxè i tres d'ells guarden relació directa amb aquest últim fet".

"Hi ha dues persones més a les quals se'ls relaciona amb un altre acte terrorista i una altra més que té relació amb una persona que va ser detinguda en el seu moment pels atemptats de Barcelona i Cambrils, però no hi ha constància que aquest estigui relacionat directament amb aquests (atemptats)", ha incidit el ministre.

Això no obstant, ha apuntat, "en temes de terrorisme, com en qualsevol altre tema, les comunicacions són fluides", i de moment no consta que el detingut avui "tingui relació ni directa ni indirecta amb els atemptats d'agost, sí amb la persona que en el seu moment es va detenir per la seva implicació amb els esmentats fets (atemptats)".