El president de Txetxènia, Ramzan Kadírov, ha atribuït a les autoritats franceses la responsabilitat de l'atac que va tenir lloc aquest dissabte a París, la capital de França, on un home d'origen txetxè va matar una dona i va ferir quatre persones més amb una arma blanca abans de ser abatut per les forces de seguretat.

«Crec que és necessari asse-nyalar que la responsabilitat de l'actuació de Jamzat Azimov recau sobre les autoritats franceses. Txetxènia és únicament el seu lloc de naixement, però va créixer a França, on van ser modelats la seva personalitat i els seus principis», va explicar, segons l'agència de notícies TASS. Així mateix, va confirmar que el sospitós va obtenir la nacionalitat russa en algun moment de la seva vida. «El seu passaport va ser invalidat atès que no va expedir-ne un de nou quan tenia vint anys», va asseverar després d'expressar les seves condolences pels fets.

Segons les autoritats, l'assaltant hauria cridat «Allahu Akbar» abans de matar una dona de 29 anys amb un ganivet i ferir quatre persones més, abans de ser abatut per la policia. Azimov duia barba i un xandall negre i va amenaçar l'agent abans de morir: «O em mates, o et mato», va dir, segons mitjans francesos. Dos dels quatre ferits tenen un pronòstic greu, però la seva vida no corre perill.