Ciutadans ha començat la campanya internacional per desacreditar Quim Torra que va prometre Inés Arrimadas. El partit va enviar ahir piulades de Torra traduïdes a l'anglès, el francès i l'alemany a tota l'Eurocambra a través de l'eurodiputat Javier Nart.

En un correu enviat a tots els membres de la cambra s'adjunta un recull de textos en anglès i piulades traduïdes a les tres llengües afirmant que Torra és un «conegut ultranacionalista supremacista amb nombrosos articles i declaracions públiques amb clars comentaris racistes i xenòfobs». Nart, que envia el correu sota el títol «Actualització sobre Catalunya -Quim Torra investit 131è president», convida els receptors a llegir els comentaris i els adverteix que els drets dels ciutadans que, com ell, «pensen diferent de Tor-ra» són «en perill». A més, un cor-reu similar s'ha fet arribar a periodistes i corresponsals a Brussel·les i s'està enviant també missatges traduïts des de les agrupacions de la formació a l'estranger, com ara la del Regne Unit, segons van confirmar fonts de Ciutadans.

Per la seva banda, els eurodiputats d'ERC Jordi Solé i Josep Maria Terricabras, així com el del PDECat, Ramon Tremosa, van informar dilluns la resta de parlamentaris de la investidura de Torra, també enviant un correu intern. En el missatge, on s'inclou una breu biografia del de JxCat, els eurodiputats catalans destaquen que Torra és el quart candidat que s'ha intentat investir després que la justícia espanyola hagi fet «impossible» l'elecció de Carles Puigdemont, Jordi Sànchez i Jordi Turull en un «clar exemple de violació dels seus drets polítics». En el missatge, també informen els seus col·legues que Torra ha instat el Govern espanyol a dialogar amb el nou Govern.