El diputat de la CUP Vidal Aragonès es va mostrar crític amb la compareixença des de Berlín delpresident de la Generalitat, Quim Torra, on es va fixar com a «primer objectiu» oferir «diàleg a Rajoy». «El principal objectiu no és el diàleg amb l'Estat, sinó exercir el dret a l'autodeterminació. I pensàvem que aquest també era l'objectiu de JxCat, ERC i del proper Govern», va etzibar Aragonès, que considera que aquesta declaració d'intencions de Torra «és ja una primera renúncia».

Pel que fa a CatECP, la seva portaveu, Elisenda Alamany, va criticar que Torra hagi viatjat a Berlín per reunir-se amb Carles Puigdemont abans d'haver-se reunit amb entitats socials que s'han mobilitzat en els últims mesos.

En canvi, el president de la Junta de Castella i Lleó, Juan Vicente Herrera, va mostrar la seva «preocupació» per la investidura de Tor-ra i va demanar a les «forces polítiques constitucionals» que mantinguin la unitat de criteri demostrada fins al moment. El president del Govern d'Aragó, Javier Lambán, va afirmar que el recentment investit president «empitjora Puigdemont», la qual cosa «semblava difícil», i va advertir: «(Ara) estem pitjor que l'1-O».