El president de Ciutadans, Albert Rivera, va considerar ahir que sortir corrent de Catalunya i deixar «desemparats» els catalans no independentistes no és la solució i va anunciar que en la seva pròxima reunió li demanarà «solucions» i que «rectifiqui».

Albert Rivera es va pronunciar d'aquesta manera en declaracions als periodistes a la praderia de Sant Isidre, on se celebrava ahir el dia del patró de la capital espanyola, en ser preguntat per la situació a Catalunya i després de la reunió mantinguda entre el president del Govern, Mariano Rajoy, i el líder del PSOE, Pedro Sánchez.

Rajoy aspira al fet que dijous -dia en què es reuneix amb Rivera- s'aconsegueixi un pacte «de tres» que mostri la unitat dels constitucionalistes. No obstant això, Albert Rivera es va mostrar ahir partidari d'«aplicar la Constitució» i va dir que dijous anirà a la Moncloa «a proposar solucions» i no només a «demanar coses òbvies». «Li demanarem a Rajoy que rectifiqui i controli els comptes públics», va dir Rivera, que també va retreure al Govern central que «gràcies» a ell ha pogut votar l'expresident, que, a més, segueix cobrant.

«Amb un president racista que ja diu que instal·larà la república catalana i que restituirà un imputat per rebel·lió al front els Mossos no ens queda altra opció que aplicar la Constitució», va dir Albert Rivera en referència a Quim Torra. «Amb aquesta legitimitat d'haver guanyat eleccions anirem a proposar solucions i a que rectifiqui», va dir Rivera, el partit del qual, va recordar, sempre ha col·laborat amb el Govern del PP. «Els catalans estan avui amb un president racista, que va contra la meitat de Catalunya, que ens diu als catalans que volem seguir sent espa-nyols bèsties amb tares genètiques. És insuportable, crec que cap govern europeu pot permetre res així», va insistir Rivera.