L'Ajuntament de Badalona ha deixat de pagar 10.007 euros al president del grup municipal del PP en aquest municipi i líder del partit a Catalunya, Xavier García Albiol, perquè considera que té una assistència als plens municipals irregular i no està complint les seves obligacions com a regidor.

Segons va avançar ahir RAC1 i va confirmar l'ACN, la decisió es va prendre el mes d'octubre del 2017 i es tracta dels diners que el regidor popular hauria de percebre en concepte de dietes. A més, un informe del secretari municipal del mes d'abril passat ha revelat que durant aquest mandat García Albiol només ha pres part de forma íntegra en quatre de cada deu sessions. A la resta hi ha arribat tard, ha marxat abans o directament no hi ha anat.

El tercer tinent d'alcalde de Badalona, José Téllez, va explicar que el 12 de juny l'alcaldessa de la ciutat, Dolors Sabater, va comunicar a Xavier García Albiol «de manera formal i per escrit» que estava incomplint el reglament orgànic municipal que regula les obligacions pel que fa a l'assistència dels regidors i membres col·legiats als plens i les comissions. «Vam comunicar-li que el podíem sancionar retenint-li les nòmines», va comentar Téllez, que va afegir que la decisió es va prendre el mes d'octubre «després que García Albiol aparegués en una entrevista en horari de màxima audiència a TV3 i afirmés que no estava cobrant de l'Ajuntament de Badalona i que ell era un regidor simbòlic».

Segons Téllez, membres del PP a la ciutat han preguntat des de llavors a tècnics municipals el motiu d'aquesta retenció. «Mai ho han demanat a càrrecs polítics», va dir el regidor. Finalment, el Govern local va fer arribar una carta a García Albiol per informar-lo de manera formal que està complint l'advertiment que va fer-li l'estiu del 2017. «Ha burlat de manera reiterada el reglament municipal», va valorar Téllez.

En aquesta línia va lamentar la situació i va remarcar que és el primer cop que un regidor «s'absenta de manera reiterada de les reunions col·legiades i ho fa sense justificar». El tercer tinent d'alcalde ha revelat que un informe del secretari municipal del dia 23 d'abril indica que García Albiol només ha pres part de forma íntegra en quatre de cada deu plens.