Quim Torra pren possessió aquest dijous com a 131è president de la Generalitat en un acte sobri i sense convidats al Palau de la Generalitat. Segueix l'acte de presa de possessió en directe a Regió7 a partir de 2/4 de 12 del migdia.

L'acte està organitzat des del Palau de la Generalitat però tenint en compte que el 155 no s'aixecarà fins que es nomenin els consellers, el govern espanyol supervisa el format i contingut de la presa de possessió.

Així serà la presa de possessió de Quim Torra

L´acte tindrà poca durada i no hi haurà discursos. Prendrà la paraula el secretari de Govern, Víctor Cullell, que llegirà el decret de nomenament, i, tot seguit, Torra pronunciarà la fórmula de prometatge, que es preveu que sigui la mateixa que va fer servir Carles Puigdemont, sense fer referència a la Constitució i prometent fidelitat a la voluntat del poble de Catalunya. Torra ha arribat al Palau de la Generalitat a les 10.15 hores del matí i ja espera a l´interior el moment d´inici de l´acte.

Puigdemont va sorprendre fa dos anys canviant la fórmula de prometatge. Llavors la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, li va preguntar si prometia "complir fidelment les obligacions del càrrec de president de la Generalitat amb fidelitat a la voluntat del poble de Catalunya, representat pel Parlament", sense fer cap esment a la Constitució espanyola ni al Rei, i Puigdemont va respondre afirmativament sense afegir res més. I, segons va avançar el mateix Torra en la roda de premsa des de Berlín, ell té previst utilitzar la mateixa fórmula.

El Govern espanyol no serà a la presa de possessió

Segons s'ha sabut a primera hora dle matí, a l'acte de presa de possessió de Quim Torra no hi assistirà cap representant del Govern espanyol. Fonts de la Moncloa asseguren que des de la Generalitat s'ha intentat "imposar" el nivell de la delegació governamental i afegeixen que no ho han acceptat.