Les acusacions imputen dos assassinats i tinença il·lícita d'armes al detingut pel doble crim de Susqueda (Selva). El sospitós de matar a trets la parella del Maresme el 24 d'agost del 2017 va comparèixer ahir al Jutjat d'instrucció 2 de Santa Coloma de Farners per a l'audiència d'imputació. Jordi Magentí es va acollir al seu dret a no declarar. El fiscal sosté al seu relat, al qual es van adherir l'acusació particular i la popular, que el sospitós es va trobar les víctimes a la zona de la Rierica (on Magentí solia pescar). Llavors, l'arrestat els va fer «alguna recriminació sobre la seva estada al lloc» i «mostrant el més absolut menyspreu cap a les seves vides» va treure una arma de foc i va engegar tres trets contra el noi i un contra la noia.

Després de perpetrar el doble crim, i per evitar que el descobrissin, Magentí va emprendre «tot un seguit de tasques» per fer desaparèixer qualsevol indici que l'incriminés. Al seu escrit, el fiscal Víctor Pillado concreta que es va desfer dels cossos de les víctimes i del caiac de la parella enfonsant-los. A més, sosté que també va llançar al pantà el cotxe amb el qual havien anat a Susqueda i es va «desfer també de tots els objectes personals de la parella».

La defensa, exercida pel despatx Salellas advocats, nega el relat dels fets que el fiscal i les acusacions atribueixen a Jordi Magentí. Per això, ahir va demanar el sobreseïment del cas, que s'instrueix per la via del Tribunal del Jurat. El titular del jutjat que investiga el doble crim, però, ho va descartar. Per això, la defensa va sol·licitar una bateria amb més d'una trentena de diligències d'investigació.