El Ministeri de Sanitat ha ordenat la retirada de tots els punts de venda del formatge Reblochon, fabricat a França, després de conèixer l'existència en aquest país de set casos d'intoxicació alimentària en nens per E. coli, presumptament associats al consum de formatge elaborat amb llet crua.

L'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (Aecosan), dependent de Sanitat, ha tingut coneixement d'aquests casos a través de la xarxa d'alerta alimentària europea (Sistema d'Alerta Ràpida per a Aliments i Pinsos-RASFF). En una nota, l'Aecosan informa que, fins al moment, no hi ha constància que s'hagi produït cap cas a Espanya.

Han de retirar-se de tots els punts de venda els lots que comencin per '8CR' amb número d'autorització sanitària 'FR 74.096.050' del 'Formatge Reblochon de 450 grams. Fabricant: Fromageries Chabert Mallieres. 710 Rte Du Val de Fier. Vallières 74150. França A'.

Les autoritats sanitàries de França han comunicat que el producte ha estat distribuït a Canadà, Portugal, Alemanya, França, Espanya i els Països Baixos, amb posterior redistribució des d'aquest últim a la República Txeca, Alemanya i Dinamarca, i el fabricant francès ha informat que efectuarà la recuperació de tota la producció de Reblochon distribuïda des del passat 21 de gener.

Des de la Comunitat de Madrid s'ha informat de la retirada per precaució de l'esmentat formatge dels establiments del Grup Carrefour. El producte ha estat distribuït per aquesta cadena en totes les comunitats autònomes i també a Andorra. Carrefour ha assegurat haver completat ja la retirada del formatge Reblochon de tots els seus punts de venda a Espanya, tant en format hipermercat com supermercat.

Sanitat recomana, com a mesura de precaució, que els consumidors que tinguin el citat formatge a casa s'abstinguin de consumir-lo. El Reblochon és un tipus de formatge cremós amb escorça de color groc procedent de la Savoia i Alta Savoia (sud-est de França) elaborat a partir de llet de vaca crua -no pasteurizada-.