En un acte breu, intencionadament sobri, sense convidats ni discurs, Quim Torra ha pres possessió aquest dijous al migdia com a 131è president de la Generalitat. I ho ha fet prometent exercir "amb fidelitat a la voluntat del poble de Catalunya representat pel Parlament" i evitant al·ludir a la Constitució, l'Estatut i el rei.

La cerimònia, que ha durat poc més de cinc minuts, ha tingut lloc al Saló Verge de Montserrat del Palau de la Generalitat, sota la supervisió del govern espanyol en ser vigent encara l'article 155.

A 2/4 de 12 del migdia, el secretari de Govern, Víctor Cullell, ha pres la paraula i ha llegit el decret de nomenament, i, tot seguit, Torra ha promès el càrrec fent servir la mateixa fórmula emprada per Carles Puigdemont en el seu moment. Darrere seu, l'única bandera que hi havia era la Senyera.

"Prometo complir lleialment les obligacions del càrrec de president de la Generalitat, amb fidelitat al poble de Catalunya, representat pel Parlament de Catalunya", ha dit el ja nou Molt Honorable, el qual ha renunciat a col·locar-se la medalla de president que sí que s'havien posat els seus predecessors.

Han acompanyat Torra alguns familiars i Roger Torrent, president del Parlament, mentre que des de la Moncloa s'ha rebutjat enviar-hi cap representat del Govern espanyol.